نوع شغل شما با این که چطور می خواهید وظایفتان را انجام دهید مقولهای متفاوت است. در واقع “سِمت” نقش مهمی در میزان موفقیت شغلی دارد، اما عاداتی هم روی احساس خشنودی و کارآمدی تاثیرگذار است. عادات و آداب شما همان کارهایی است که قبل و بعد از سر کار رفتن و در طول روزهای کاری خود انجام می دهید. اگر هفت عادت روزانه زیر را تمرین کنید، قطعاً موفقیت خود در محیط کار را تضمین کرده اید.
- روی نقاط قوت خود متمرکز شوید، نه نقاط ضعف
گاهی در پروسه تلاش برای این که کامل و بدون نقص باشیم، مقدار زیادی از زمان و انرژی خود را صرف بهتر شدن در کارهایی میکنیم که استعداد ذاتی ما به حساب نمی آید. هر کارمندی کاری را باید انجام دهد که به او انگیزه و انرژی میدهد، نه کاری که سبب میشود احساس پوچی و بیارزشی کند پس در محیط کار خود این عادت را به وجود بیاورید تا جای ممکن روی مهارتها و نقاط قوت خود تمرکز کنید نه روی نقاط ضعفتان.
- به گونهای کار کنید که بهترین عملکرد را از خود نشان دهید
برخی افراد ترجیح میدهند در فضاهای باز کار کنند اما بعضی دیگر به کار کردن در اتاقهای در بسته علاقه دارند. پس تمام افراد در شرایط مشابه کار نمیکنند. اگر شرکت شما کارمندان را برای کار کردن به فضای باز میبرد، شما نمیتوانید کار کردن پشت درهای بسته را انتخاب کنید؛ اما برخی عادتهای شغلی وجود دارد که می توانید در جهت منافع خود از آنها استفاده کنید و تمرکزتان را بالا ببرید.
اگر شرکت شما فضای مناسبی در اختیار کارمندان قرار نمیدهد، به دنبال تغییرات کوچکی باشید که می توانید در محیط کار خود ایجاد کنید. مثلا اگر نیاز است کار مهمی انجام دهید، هدفون درون گوشتان بگذارید یا در گوشه دنجی بنشینید که مزاحمتی برای انجام کارهایتان وجود ندارد.
- کنترل نگرشتان را در دست بگیرید
ضربالمثلی قدیمی میگوید خوشبختی از ذهن شما به دست میآید. برای اینکه رضایتمندی بیشتری از شغل خود داشته باشید باید مرتب طرز تفکر خود را مورد بررسی قرار دهید، زیرا منفی گرایی تمام زندگیتان را خراب میکند. علاوه بر آن، منفی گرایی باعث میشود ذهن، جسم ، روحتان افسرده و ناتوان شود و کارایی به طور قابل توجهی پایین بیاید.
- مواد غذایی سالم مصرف کنید
اینکه چه مواد غذایی مصرف میکنید و بدن خود را چطور قبل، حین و بعد از کار کردن تغذیه میکنید، تأثیر قابل توجهی روی توانایی شما در انجام وظایفتان دارد.
اکنون چند توصیه مهم برای تغذیه مناسب در محل کار بیان میکنیم: تا یک ساعت بعد از بلند شدن از خواب صبحانه بخورید و هر سه یا چهار ساعت غذا یا میان وعدهای مصرف کنید. در اولین وعده غذایی روزانه خود به سراغ یک غذای کم کالری و سرشار از پروتئین مانند تخم مرغ یا ماست یونانی بروید. با مصرف حداقل چهار تا شش فنجان نوشیدنی بدون شکر در محل کار، آب کافی به بدنتان برسانید و از چند ساعت قبل از ترک محل کار، از مصرف نوشیدنیهای کافئین دار مانند چای و قهوه خودداری کنید تا خوابتان دچار اختلال نشود.
- به کارمندان کمک کنید
باید در محل کار به نیازهای جسمی و روحی خود رسیدگی کنید. اگر عادت کنید کار خیرخواهانهای در حق همکارتان انجام دهید، حال بهتری خواهید داشت. خیرخواهی میتواند انجام کارهای ساده برای یک همکار دستپاچه و ناشی باشد یا تعارف قهوه در اول صبح. وقتی به تیم خود کمک کنید به طور شگفت انگیزی احساس خوشحالی خواهید کرد.
- فکر خودتان را مشغول نکنید
وقتی یک روز بد را پشت سر میگذارید، در مسیر خانه مدام اتفاقات آن روز را در ذهنتان مرور می کنید.
شما آن رویداد را به طور فیزیکی در بدن خود بازسازی میکنید و سطح هورمونهای استرس خود را افزایش میدهید. اگر می بینید ذهنتان هنوز درگیر آن قضیه است، 10 دقیقه آن اتفاق را در ذهن خود مرور کنید. ببینید چه تجربهای به دست میآورید، سپس دست از خیالبافی بکشید و اتفاق رخ داده را فراموش کنید.
- ساعتی از عصر را به تفکر و مدیتیشن اختصاص دهید
یک عادت مؤثر که میتواند به شما کمک کند از فکر و خیالهای منفی رها شوید، این است یک مراسم عصرگاهی به تفکر و اندیشیدن اختصاص بدهید.
هر روز عصر پیش از آن که وسایل خود را جمع و جور و محل کار را ترک کرده کمی وقت بگذارید و به سه اتفاق خوبی که در طول روز اتفاق افتاده یا سه چیزی که باید برای آنها شکرگزاری کنید، بیاندیشید.
مهم نیست چه روز سختی را پشت سر گذاشتهاید، مهم این است هر روز را با نگرشی مثبت به پایان برسانید.
منبع: U CAN