رایانش ابری یک روش نوین پردازش است که در آن منابع قابل گسترش و مجازی شده، به صورت یک سرویس پردازشی و از طریق شبکههای ارتباطی مانند شبکههای محلی و اینترنت عرضه میشود. محوریت این مدل، سرویسدهی به کاربر بر اساس تقاضا است. خدمات رایانش ابری در سه گروه عمده، زیرساخت به عنوان سرویس (IaaS) ، پلتفرم به عنوان سرویس(PaaS )و نرم افزار به عنوان سرویس(SaaS) تقسیم بندی می شوند.
از آنجایی که اهداف استراتژیک و حساسیت دسترسی حساسیت دسترسی دائمی به داده ها در هر سازمان با سازمانی دیگر متفاوت می باشد لذا تعدد و نوع سرویس های هر سازمان با سازمانی دیگر متفاوت است. انواع مختلف تجهیزات ذخیره سازی اطلاعات اعم از SDS ,Tape ,SAN ,NAS ,DAS با اهداف مختلفی همچون دسترسی به داده ها به صورت آنلاین و یا قابلیت آرشیو و نگهداری ، وجود دارند.
در کشور ما شبکه دیتای عمومی، تاکنون به بیش از ۲۱۰ شهر گسترده شده و دارای۵۵۰ مرکز با ظرفیت ۱۵هزار پورت سرعت بالا است. تاکنون حدود ۳۰ هزار کیلومتر فیبرنوری در کشور کشیده شده که از طریق این شبکه فیبر نوری، قرار است تمام شهرهای کشور به شبکه دیتا متصل گردند. از این میزان فیبر نوری، تاکنون تنها بر روی بیش از ۱۲ هزار کیلومتر آن تجهیزات نصب شده است