معاون کسب و کار گروه فن آوا از پیشرفتهای مهم فن آوا در خصوص احداث خط تولید دستگاههای کارتخوان و تولید داخلی تجهیزات شبکه تلفن همراه خبر داد.
به گزارش ارتباطات و برند گروه فن آوا، مهندس محمدعلی صفدری معاون کسب و کار گروه فن آوا در خصوص پیشرفتهای حاصل شده این هلدینگ در سال 1401 گفت: در راستای تحقق شعار سال، از ابتدای سالجاری گروه فنآوا اقدام به ارزیابی نیازمندیهای صنعت پرداخت با رویکرد افرایش سهم تولید داخلی کشور در این حوزه کرد. بر این اساس فازهای مطالعاتی پروژه با اولویت ساخت انواع دستگاههای کارتخوان به علت افزایش روز افزون نیاز بازار به انواع دستگاههای کارتخوان و لزوم تکمیل زنجیره تامین شرکتهای تابعه و گروه در دستور کار قرار گرفت و مکانیابی محل کارخانه تا احداث و تجهیز خط تولید با استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی برای مشارکت در فرآیندهای اجرایی با سرعت و کیفیت مطلوبی آغاز شد.
تولید 100 هزار دستگاه کارتخوان در گام نخست
معاون کسب و کار گروه فن آوا افزود: برای تسریع در فاز ایجاد و تجهیز خط تولید دستگاه کارتخوان ابتدا از زیرساختهای موجود بهره بردیم و ظرفیت تیم اجرایی را مصروف افزایش عمق تولید داخل، تجمیع نیروهای خبره موجود در کشور برای راه اندازی خط تولید استاندارد و همچنین ایجاد هسته فنی به منظور تحقیق و توسعه بر روی دستگاههای کارتخوان و سایر تجهیزات هم رده متمرکز کردیم. در راستای سیاستهای فوق استفاده از ظرفیت مناطق ویژه اقتصادی در کانون توجه قرار گرفت. بنا داریم در گام اول، تولید 100 هزار دستگاه کارتخوان هدفگذاری شده است که با توجه به دانش انباشته فنی و مدیریتی موجود در هلدینگ فنآوا، بی تردید ظرفیت تولید آتی این کارخانه بسیار بیشتر خواهد بود.
بومی سازی تجهیزات شبکه ارتباطات همراه
صفدری تولید داخلی تجهیزات شبکه تلفن همراه را نیازمند یک نگاه جامع فرآیندی جهت تحلیل وضعیت موجود و آتی این حوزه دانست و بیان داشت: توسعه صنعت مخابرات سیار طی حدود دو دهه گذشته، جزء دستاوردهای اپراتورهای تلفن همراه کشور بوده است که البته به دلیل نیاز به توسعه پرشتاب در شبکه ارتباطی کشور، بخش قابل توجهی از تجهیزات موجود در این حوزه از طریق تامینکنندگان خارجی انجام شده است. لیکن در سالهای اخیر به دلایل مختلفی اعم از شرایط ارزی و تحریمی تامین این تجهیزات با محدودیتهای مختلفی مواجه شده است. نکته حائز اهمیت آن است که مشکلات مذکور باعث شده تا نگاه مدیران این صنعت به توان تولید داخلی این تجهیزات معطوف شود. با توجه به همسویی این رویکرد با ارزشهای گروه فنآوا، تحقیق و توسعه و در نهایت تولید بومی این تجهیزات به عنوان یکی از محورهای توسعه هلدینگ تعیین شد.
وی در ادامه افزود: بعد از طی شدن مراحل قانونی، گروه فنآوا نسبت به انعقاد قرارداد بخش مهم و حساس شبکه تلفن همراه (RRU) با یکی از اپراتورهای همراه کشور اقدام نمود. با توجه به استراتژی تولید محصولات پیشرفته در گروه فنآوا، استفاده از کلیه ظرفیتهای داخلی کشور اعم از مراکز تولیدی و نیروی انسانی خبره به عنوان نقطه شروع این فرآیند مصوب شد تا بر اساس برنامه زمانبندی فشرده و منسجم، فاز طراحی، تولید و تست آن انجام شود.
صفدری در خصوص چشم انداز گروه فن آوا در تولید بومی سایتهای شبکه سیار را با استفاده از ظرفیت داخل بیان کرد: به منظور تسریع در فاز اجرایی این پروژه، نمونه اولیه تجهیزات تولید شده و هم اکنون زیر بار تست شبکه میباشند. تست این تجهیزات امکان ارزیابی قابلیتها و سفارشی سازی آنها را متناسب با نیازمندیهای شبکه سیار فراهم میکند.